matrixxu scrie: PG ( Propilen glicolul ) ... Dezavantaje : irita caile respiratorii mai tare decat VG, abur mai putin, vapat in cantitati MARI da o senzatie similara cu o usoara febra musculara, cauzata de acidul lactic. Unele persoane au alergie la PG, dar acest lucru se afla in timp, corpul avand nevoie de aproximativ o luna de vapare intensa, ca sa se manifeste simptomele. Efectul nu este ceva de speriat, e similar cu o raceala, cai respiratorii iritate, nas care curge, ochi rosii.... pauza de maxim 2 zile, totul revine la normal. Mentionez ca fiecare persoana este diferita, si sunt toate sansele sa nu te afecteze cu nimic. Sunt foarte multi care vapeaza PG fara nici o problema, il prefera si il recomanda.
vapez cam de o luna...la inceput cam 1ml PG pe zi, acum ajung si la 3 ml PG...ca e bun

. Lichidul este Dekang de pe vapers, deci ok. Il folosesc in diverse combinatii de arome iar concentratia de nicotina e undeva intre 4 si 8 mg....deja!... De cateva zile mi s-a uscat gatul rau tare. cel putin in prima zi am avut o senzatie continua de voma din cauza asta. o tuse seaca dar extrem de rara a aparut dupa vreo 2 zile si asta mai mult provocata de mine ca sa scap de senzatia de uscaciune. nu imi curge nasul, in schimb am asociat aparitia problemei cu un curent fiidca concomitent mi-au intepenit niste muschi pe partea dreapta.
In concluzie...nu stiu daca si problema cu gatul e de la curent sau de la PG. pe de alta parte, pana acum, timp de o luna si un pic nu am tusit sau expectorat cum ar trebui sa faca un fumator care se respecta (15 ani, 1 pachet pe zi) si ma gandesc ca abia acum incepe sesiunea de curatat hornul....e normal?...am tot cautat pe net dar am inteles ca asta ar trebui sa apara mai devreme nu dupa o luna
daca e de la vapat, e nasol...ca nu ma las si nici vg nu prea vreau ca nu merge cu cartomizoarele mele preferate.